Spor med bratoma zakrivil pokol v Franciji?

Foto: Reuters streljanje v Franciji Foto: Reuters streljanje v Franciji Foto: Reuters streljanje v Franciji Foto: Reuters streljanje v Franciji Foto: Reuters streljanje v Franciji Foto: Reuters streljanje Francija Foto: Reuters streljanje v Franciji
Policisti sumijo, da je vzrok za včerajšnji pokol v francoskih Alpah spor med bratoma zaradi denarja, in sicer konkretneje zaradi dediščine. Deklici, ki sta edini preživeli pokol, v bolnišnici varuje policija. Ena je v komi, druga v popolnem šoku.
Oglej si celoten članek

Danes bodo patologi opravili obdukcijo štirih žrtev včerajšnjega streljanja v francoskih Alpah, ki so jih našli v avtomobilu v gozdu; 50-letnega očeta Saada al-Hillia, njegovo ženo Iqbal, taščo in kolesarja Sylvaina Molliera, ki je bil, kot kaže, po naključju priča pokola. Osemletna hčerka Zehab je zaradi hudih poškodb v umetni komi, štiriletna Zaina pa je v šoku, saj se je osem ur skrivala pod trupli, preden jo je našla policija. Ta je sicer z njo že govorila, a deklica bolj ali manj molči zaradi šoka.

Spor med bratoma zaradi dediščine?

"Kaže, da je bil med bratoma al-Hilli spor glede denarja. Gre za kredibilno informacijo, ki jo je pridobila britanska policija," je po poročanju BBC dejal francoski tožilec Eric Maillaud. Francoska policija se je namreč pri preiskavi povezala tudi z britansko. "Brata bomo zaslišali," je dodal.

Brata Saad in Zaib naj bi se sporekla glede dediščine, med drugim zaradi hiše v Španiji, ki je pripadala njunemu pokojnemu očetu, ki je umrl lani. Težave naj bi se začele že ob smrti njune matere, ki je hišo v Surreyu v Veliki Britaniji zapustila Saadu.

Načrtovano streljanje

Da bi šlo za naključni rop, ki se je sprevrgel v streljanje, policija dvomi. Žrtve so bile namreč ustreljene v glavo in nikjer ni znakov, da bi prišlo do kakšnega brezglavega streljanja, ampak so bili streli z avtomatsko pištolo jasno namerjeni. Po informacijah Sky Newsa naj bi bila vsaka žrtev ustreljena dvakrat, prav tako naj bi bil več kot en strelec.

Policija upa, da bo najmlajša hčerka čim prej spregovorila, saj je videla vse, kar se je zgodilo. Poleg tega si veliko obetajo tudi od zaslišanja brata umrlega Saada al-Hillia.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.