Svet
28 ogledov

Spor med bratoma zakrivil pokol v Franciji?

streljanje v Franciji
1/7
Reuters
Policisti sumijo, da je vzrok za včerajšnji pokol v francoskih Alpah spor med bratoma zaradi denarja, in sicer konkretneje zaradi dediščine. Deklici, ki sta edini preživeli pokol, v bolnišnici varuje policija. Ena je v komi, druga v popolnem šoku.

Danes bodo patologi opravili obdukcijo štirih žrtev včerajšnjega streljanja v francoskih Alpah, ki so jih našli v avtomobilu v gozdu; 50-letnega očeta Saada al-Hillia, njegovo ženo Iqbal, taščo in kolesarja Sylvaina Molliera, ki je bil, kot kaže, po naključju priča pokola. Osemletna hčerka Zehab je zaradi hudih poškodb v umetni komi, štiriletna Zaina pa je v šoku, saj se je osem ur skrivala pod trupli, preden jo je našla policija. Ta je sicer z njo že govorila, a deklica bolj ali manj molči zaradi šoka.

Spor med bratoma zaradi dediščine?

"Kaže, da je bil med bratoma al-Hilli spor glede denarja. Gre za kredibilno informacijo, ki jo je pridobila britanska policija," je po poročanju BBC dejal francoski tožilec Eric Maillaud. Francoska policija se je namreč pri preiskavi povezala tudi z britansko. "Brata bomo zaslišali," je dodal.

Brata Saad in Zaib naj bi se sporekla glede dediščine, med drugim zaradi hiše v Španiji, ki je pripadala njunemu pokojnemu očetu, ki je umrl lani. Težave naj bi se začele že ob smrti njune matere, ki je hišo v Surreyu v Veliki Britaniji zapustila Saadu.

Načrtovano streljanje

Da bi šlo za naključni rop, ki se je sprevrgel v streljanje, policija dvomi. Žrtve so bile namreč ustreljene v glavo in nikjer ni znakov, da bi prišlo do kakšnega brezglavega streljanja, ampak so bili streli z avtomatsko pištolo jasno namerjeni. Po informacijah Sky Newsa naj bi bila vsaka žrtev ustreljena dvakrat, prav tako naj bi bil več kot en strelec.

Policija upa, da bo najmlajša hčerka čim prej spregovorila, saj je videla vse, kar se je zgodilo. Poleg tega si veliko obetajo tudi od zaslišanja brata umrlega Saada al-Hillia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.