Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

Deklica osem ur pod trupli

Prižorišče pokola Reuters
V skrivnostnem streljanju v francoskih Alpah so umrli oče, mama, babica in še neki lokalni prebivalec. Deklici živi, mlajšo našli šele po osmih urah.

Francoski predsednik Francois Hollande je obljubil, da bodo storili vse, da najdejo storilce. Kot je dejal, je umor družine, ki je prihajala z Otoka, pretresel tako Francijo kot Veliko Britanijo. Zato je treba po njegovih besedah storiti vse, da se najde storilce.

Umrla cela družina

Po besedah predstavnika policije iz mesta Chambery Benoit Vinnemann, so tri žrtve, ki so jih našli v avtomobilu, oče, mati in babica deklic, četrta žrtev pa je kolesar, ki naj bi bil lokalni prebivalec.

Policija je okoli polnoči, precej za tem, ko so že zaprli območje, v vozilu znamke BMW našla štiriletno deklico, ki se je skrivala pri materinih nogah. "Okoli osem ur se je skrivala pod trupli in se ves ta čas ni premaknila," je povedal predstavnik policije.

Njeno starejšo sestro, ki je bila v streljanju ranjena, so našli že prej in jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Grenoble. Še vedno je v kritičnem stanju, čeprav naj bi se stanje nekoliko izboljšalo.

Streljanje označil za brutalno dejanje

Tožilec Eric Maillaud, ki vodi preiskavo incidenta, je danes na novinarski konferenci streljanje označil za "izredno brutalno dejanje". Dodal je, da še ni mogoče reči, ali je bil strelski napad na družino naročeni umor. "Očitno je, da je bilo streljanje izredno kruto dejanje in da je storilec imel željo po ubijanju," je povedal Maillaud.

Rop ali družinska tragedija

Policija motiv za zločin, ki se je zgodil na parkirišču v gozdu blizu slikovite in med turisti zelo priljubljene vasi Chevaline, še ugotavlja. Žrtve je okoli 16. ure v sredo popoldne odkril kolesar.
Ena od domnev je, da je šlo za rop, ki se je sprevrgel v krvavi obračun, preiskujejo pa tudi možnost, da se je zgodila družinska tragedija.

Bili so na počitnicah

Družina je bila na počitnicah v kampu ob jezeru Annecy, da jo pogrešajo, pa so v sredo zvečer sporočili drugi britanski turisti v kampu.

V preiskavi poleg francoske sodeluje tudi britanska policija, na terenu pa dela okoli 60 žandarjev. Na kraju zločina so našli izstrelke iz avtomatskega orožja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.