Sporazum Ceta še ni potrjen

Foto: EPA/JACEK TURCZYK
Foto: EPA/JACEK TURCZYK
Ministri za trgovino EU so odložili dokončno odločitev o podpisu trgovinskega in investicijskega sporazuma med EU in Kanado, Ceta.
Oglej si celoten članek

Ministri za trgovino bi morali na zasedanju v Luxembourgu sprejeti odločitev o podpisu trgovinskega in investicijskega sporazuma med EU in Kanado, znanega pod kratico Ceta. Ker vsi pomisleki glede Cete še niso bili odpravljeni, je dokončna odločitev glede sporazuma odložena.  

S prižigom zelene luči sporazumu in njegovi začasni uporabi naj bi pripravili vse potrebno za podpis sporazuma na vrhu EU-Kanada, ki bo 27. oktobra v Bruslju.

Na današnjem zasedanju naj bi ministri evropskih držav sprejeli tudi skupno razlagalno izjavo k sporazumu, s katero sta Evropska komisija in Kanada skušali pomiriti zadržke nekaterih držav članic glede Cete.

Slovenska vlada je po vnosu nekaterih sprememb v izjavo podpis sporazuma potrdila minuli četrtek, v ponedeljek pa sta to storila še pristojna odbora državnega zbora.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.