Svet
39 ogledov

Sporazum Ceta še ni potrjen

Protest na Poljskem proti sprejemu sporazuma CETA EPA/JACEK TURCZYK
Ministri za trgovino EU so odložili dokončno odločitev o podpisu trgovinskega in investicijskega sporazuma med EU in Kanado, Ceta.

Ministri za trgovino bi morali na zasedanju v Luxembourgu sprejeti odločitev o podpisu trgovinskega in investicijskega sporazuma med EU in Kanado, znanega pod kratico Ceta. Ker vsi pomisleki glede Cete še niso bili odpravljeni, je dokončna odločitev glede sporazuma odložena.  

S prižigom zelene luči sporazumu in njegovi začasni uporabi naj bi pripravili vse potrebno za podpis sporazuma na vrhu EU-Kanada, ki bo 27. oktobra v Bruslju.

Na današnjem zasedanju naj bi ministri evropskih držav sprejeli tudi skupno razlagalno izjavo k sporazumu, s katero sta Evropska komisija in Kanada skušali pomiriti zadržke nekaterih držav članic glede Cete.

Slovenska vlada je po vnosu nekaterih sprememb v izjavo podpis sporazuma potrdila minuli četrtek, v ponedeljek pa sta to storila še pristojna odbora državnega zbora.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.