Sporna jajca na Nizozemskem

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Jajca, ki bi lahko vsebovala dioksin, so bila iz Nemčije izvožena na Nizozemsko, je sporočila Evropska komisija.
Oglej si celoten članek

Šlo naj bi za nekaj več kot 130 tisoč jajc. Po besedah tiskovnega predstavnika kmetijskega ministrstva Holgerja Eicheleja je bila Evropska komisija obveščena, o tem, da bi bili izdelki na voljo tudi v drugih državah Evropske unije, pa za zdaj niso bili obveščeni, niti na to ne kažejo nobeni podatki. Evropska komisija še ne namerava uvesti prepovedi za izvoz iz Nemčije.

 

Previdno z jajci
Nemčija je svoje potrošnike opozorila, naj bodo previdni pri uporabi jajc, ki so bila v prodaji pred 23. decembrom. Prav tako so farme, za katere sumijo, da so uporabljale neustrezno krmo, pozvali, naj o morebitni prisotnosti dioksina v jajcih obvestijo javnost.

Sledi strupenega dioksina so odkrili v skoraj tri tisoč tonah živalske krme, poročajo nemške oblasti, kar je skoraj šestkrat več, kot so sprva poročali. Po odkritju so prepovedali prodajo jajc na skoraj tisoč piščančjih farmah. Kljub temu oblasti zagotavljajo, da stopnja dioksina v krmi ni predstavljala nevarnosti za ljudi.

Zahteve po strožjih kaznih
Zakon za tovrstne prekrške predvideva denarno kazen ali kazen do treh let zapora. Zaradi posledic škandala z dioksinom so se že pojavile zahteve po spremembi zakona, ki bi ostreje kaznoval kršitve predpisov s področja hrane in živalske krme.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.