Spoznajte pujse, ki spominjajo na ovce

Foto: Pixsell pujs Foto: Pixsell pujs Foto: Pixsell pujs Foto: Pixsell pujs
Mangalica je pasma pujsov, ki spominjajo na ovce. Kot pravita hrvaška vzgojitelja, so zelo pametne živali, njihove maščobe pa znižujejo tudi holesterol.
Oglej si celoten članek

Mladen in Srjepan Čižmešinkin iz hrvaškega naselja Novo Virje sta edina, ki na Hrvaškem vzgajata kosmate prašiče pasme mangalica.

Kot pravita, so zelo pametne in skrbne živali. Prašičev pasme mangalica na Hrvaškem ni bilo vse do 90. let prejšnjega stoletja, zanimive pa so predvsem zato, ker so odporne na nizke temperature in bolezni. Kot pojasnjujeta gojitelja, pa zahtevajo malo nege in dajejo zelo kakovostno meso, še poroča 24sata.

"Maščobe teh pasem znižujejo holesterol. Meso, slanina in ocvirki imajo veliko boljši okus in vonj kot navadno svinjsko meso," pravi Mladen. Stjepan pa dodaja, da jih krmijo le s travo in koruzo, poskušajo pa jim omogočiti tudi čim bolj naravno življenjsko okolje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.