Srbi zahtevajo volitve

Foto: Žurnal24 VS ZN razprava Boris Tadic Reuters
Več deset tisoč protivladnih protestnikov na ulicah Beograda protestira proti vse globlji gospodarski krizi v Srbiji in korupciji, ki naj bi prežemala politiko.
Oglej si celoten članek

Proteste je sklicala opozicijska stranka SNS Tomislava Nikolića, ki se zavzema za sklic predčasnih parlamentarnih volitev v decembru.

Protestniki, opremljeni s srbskimi zastavami in transparenti "Naprej do volitev" in "Čas je, da si izborimo volitve", zahtevajo odstop zahodu naklonjene srbske vlade. Srbska vlada, ki ne uživa velike podpore javnosti, je proti predčasnim volitvam, češ da bi te ogrozile napredovanje Srbije na poti v EU.

Iz stranke SNS so sicer sporočili, da bodo protesti potekali mirno in brez incidentov, a napovedujejo, da bodo z demonstracijami nadaljevali, dokler ne bo določen datum za predčasne volitve. Vlada je te zahteve že zavrnila in sporočila, da bodo volitve na sporedu šele po tem, ko bo sprejeta odločitev EU o statusu Srbije kot kandidatke za članstvo.

Ulice v središču Beograda so danes večinoma zaprte, za red pa skrbi več sto policistov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.