Srbija za istospolne poroke?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Srbiji se s sprejetjem predlaganega družinskega zakona obeta izenačitev homoseksualnih porok s heteroseksualnimi. Radikalne stvari so rezultat mednarodnih konvencij, pravijo v vladi.
Oglej si celoten članek

Srbska vlada razmišlja o priznavanju homoseksualnih zakonskih zvez z definicijo, ki določa "skupnost dveh oseb", ne nujno moškega in ženske. Z novim zakonom želijo podrobneje urediti družinske odnose, veliko novosti pa bi šokiralo. Nekateri od kar 380 členov v tretjem delu zakonika, ki se nanašajo na družino, bi zahtevali spremembo ustave.
To bi bilo potrebno, med drugim, v primeru sprejetja predloga, da bi imela zakonska zveza enako težo, ne glede na to, ali bi par poročil duhovnik ali matičar.

Predlogi drugih novosti

Zakonik predlaga večjo izenačenost zakonske in izvenzakonske skupnosti, vzpostavitev preživninskega fonda, večjo zaščito otrok pred fizičnim kaznovanjem, legalizacijo nadomestne matere in drugo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.