Srbija že oktobra kandidatka za EU?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Evropska komisija želi Srbiji oktobra ponuditi status kandidatke za članstvo v EU, a bo predlagala, da se začetni pogovori preložijo na čas, ko bo Beograd izboljšal odnose s Kosovom, so dejali diplomati EU.
Oglej si celoten članek

V svojem mesečnem poročilu, kjer Evropska komisija ocenjuje napredek države za vstop v EU, ki ga bo izdala naslednji mesec, bi rada EU nagradila Srbijo za aretacijo in predajo vojnih zločincev mednarodnemu sodišču za vojne zločine v Haagu, so po poročanju Reutersa dejali diplomati.

Prav tako bodo pohvalili prizadevanje Beograda za sprejem potrebnih reform in boljši boj proti korupciji in kriminalu.

Kljub temu se lahko zaplete. EU namreč skrbijo občasni napeti odnosi na meji med Kosovom in Srbijo. "Zagotovo je, da bo komisija predlagala status kandidatke za Srbijo, ampak bo pri tem postavila pogoje," je dejal eden izmed diplomatov.

Z drugimi besedami to pomeni, da bo morala Srbija najprej izboljšati odnose s Kosovom in šele takrat se bo lahko dejansko začela pogajati tudi za vstop v EU.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • gec
    22:42 29. September 2011.

    marš pederi

  • gec
    20:31 29. September 2011.

    Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: http://www.zurnal24.si/pravno-obvestilo#kodeks_komentiranja Uredništvo zurnal24.si

  • 11:19 29. September 2011.

    Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: http://www.zurnal24.si/pravno-obvestilo#kodeks_komentiranja Uredništvo zurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.