Svet
13 ogledov

Srbija že oktobra kandidatka za EU?

Državljani BiH in Albanije za vstop v države EU ne bodo več potrebovali vizumov. Žurnal24 main
Evropska komisija želi Srbiji oktobra ponuditi status kandidatke za članstvo v EU, a bo predlagala, da se začetni pogovori preložijo na čas, ko bo Beograd izboljšal odnose s Kosovom, so dejali diplomati EU.

V svojem mesečnem poročilu, kjer Evropska komisija ocenjuje napredek države za vstop v EU, ki ga bo izdala naslednji mesec, bi rada EU nagradila Srbijo za aretacijo in predajo vojnih zločincev mednarodnemu sodišču za vojne zločine v Haagu, so po poročanju Reutersa dejali diplomati.

Prav tako bodo pohvalili prizadevanje Beograda za sprejem potrebnih reform in boljši boj proti korupciji in kriminalu.

Kljub temu se lahko zaplete. EU namreč skrbijo občasni napeti odnosi na meji med Kosovom in Srbijo. "Zagotovo je, da bo komisija predlagala status kandidatke za Srbijo, ampak bo pri tem postavila pogoje," je dejal eden izmed diplomatov.

Z drugimi besedami to pomeni, da bo morala Srbija najprej izboljšati odnose s Kosovom in šele takrat se bo lahko dejansko začela pogajati tudi za vstop v EU.

Komentarjev 10
  • gec 22:42 29.september 2011.

    marš pederi

  • gec 20:31 29.september 2011.

    Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: http://www.zurnal24.si/pravno-obvestilo#kodeks_komentiranja Uredništvo zurnal24.si

  • privat 11:19 29.september 2011.

    Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: http://www.zurnal24.si/pravno-obvestilo#kodeks_komentiranja Uredništvo zurnal24.si