Srbski predsednik se je zaradi malvazije opravičil

Foto: Profimedia
Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je istrskim vinarjem opravičil za svoje izjave o malvaziji.
Oglej si celoten članek

"V resnici nisem velik ljubitelj malvazije, a zagotovo nimam pravice, da žalim delo in trud vinogradnikov in vinarjev,ki trdo delajo in se borijo, da svoj izdelek prodajo na trgu," je v posnetku, ki ga je objavil na instagramu, dejal Vučić.

Dejal je še, da vsak dan dela napaka in da je to razlika med normalnimi ljudmi in tistimi, ki se pretvarjajo, da jih ne.

"Pred nekaj dnevi sem v političnem intervjuju naredil veliko napako, zaradi katere se kesam in mi je iskreno žal," je dejal in vse vinarje v Istri prosil, naj mu odpustijo.

"To, če jaz nečesa nimam rad, ne pomeni, da to ni dobro in tega bi se moral zavedati," je še dejal.

"Veste, zakaj Srbi še vedno pijejo neko malvazijo iz Istre, ki je odvratna v primerjavi z vinom, ki ga proizvajamo mi? Zato, ker se spominjajo, kako so pred 20 leti sedeli ob morju in pili to vino in se spominjajo teh trenutkov. A vino je naravnost odvratno in ničemur ne služi," je dejal in s tem skušal poudariti, kako Srbi premalo cenijo to, kar imajo.

Na Vučićeve besede so se takoj odzvali v podjetju Vinakoper. Za Regional Obalo je Borut Fakin napovedal, da bodo v prihodnjih dneh Vučiću poslali karton malvazije in vabilo v klet Vinakoper, kjer se bo lahko prepričal o njihovi kakovosti.

Burni so bili tudi odzivi na Hrvaškem.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 22:06 7. Marec 2021.

    Traminec je šele nagravžen !!! Kdo rabi moj naslov, da mi ga pošlje par kartonov ?

  • 16:31 7. Marec 2021.

    kako bi rekli vi veliki srbi, posle jebanja nema kajanja, ni opravičila

  • 16:17 7. Marec 2021.

    a ni to čudno, en politik skritizira in popljuva pa za povrh dobi še nagrado. me zanima če bi mene …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.