Svet
1550 ogledov

Srbski predsednik se je zaradi malvazije opravičil

Aleksandar Vučić
Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je istrskim vinarjem opravičil za svoje izjave o malvaziji.

"V resnici nisem velik ljubitelj malvazije, a zagotovo nimam pravice, da žalim delo in trud vinogradnikov in vinarjev,ki trdo delajo in se borijo, da svoj izdelek prodajo na trgu," je v posnetku, ki ga je objavil na instagramu, dejal Vučić.

Dejal je še, da vsak dan dela napaka in da je to razlika med normalnimi ljudmi in tistimi, ki se pretvarjajo, da jih ne.

"Pred nekaj dnevi sem v političnem intervjuju naredil veliko napako, zaradi katere se kesam in mi je iskreno žal," je dejal in vse vinarje v Istri prosil, naj mu odpustijo.

"To, če jaz nečesa nimam rad, ne pomeni, da to ni dobro in tega bi se moral zavedati," je še dejal.

"Veste, zakaj Srbi še vedno pijejo neko malvazijo iz Istre, ki je odvratna v primerjavi z vinom, ki ga proizvajamo mi? Zato, ker se spominjajo, kako so pred 20 leti sedeli ob morju in pili to vino in se spominjajo teh trenutkov. A vino je naravnost odvratno in ničemur ne služi," je dejal in s tem skušal poudariti, kako Srbi premalo cenijo to, kar imajo.

Na Vučićeve besede so se takoj odzvali v podjetju Vinakoper. Za Regional Obalo je Borut Fakin napovedal, da bodo v prihodnjih dneh Vučiću poslali karton malvazije in vabilo v klet Vinakoper, kjer se bo lahko prepričal o njihovi kakovosti.

Burni so bili tudi odzivi na Hrvaškem.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
  • Boris 22:06 07.marec 2021.

    Traminec je šele nagravžen !!! Kdo rabi moj naslov, da mi ga pošlje par kartonov ?

  • vojko19 16:31 07.marec 2021.

    kako bi rekli vi veliki srbi, posle jebanja nema kajanja, ni opravičila

  • rd2dmk2 16:17 07.marec 2021.

    a ni to čudno, en politik skritizira in popljuva pa za povrh dobi še nagrado. me zanima če bi mene tud nagradili , če bi recimo dejal, da sem popil eno steklenico pokvarjenga in zanič vina. zelo sigurno, da si ...prikaži večsi mi še noben ne bi opravičil, pa naj bo vinar ali pa trgovec, ki je nemarno delal z izdelkom. vsi po vrsti bi bili kontent ker so dobil dnar od mene, pa čeprav mogoče zadnjič.