Srhljivi prizori iz Bergama: Trupla odvaža vojska

V italijanskem mestu Bergamo imajo zaradi številnih smrtnih žrtev okužbe z novim koronavirusom težave s trupli.
Oglej si celoten članek

Na spletu so se pojavile fotografije kolone vojaških vozil, s katerimi ponoči trupla odvažajo v druge kraje, saj v lokalnem krematoriju ne uspejo upepeliti vseh, prav tako ni prostora v mrtvašnicah.

"Fotografija vojaškega kamiona, ki iz Bergama odvaža trupla, je ena najbolj žalostnih v zgodovini naše države," je eden od zapisov na Twitterju.

Drugi uporabnik pa je zapisal: "To noč nimam besed, nimam niti moči, da bi rekel, da bo bolje. To noč so samo solze, bolečina."

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, trupla žrtev kooronavirusa iz Bergama odvažajo v druge kraje, saj v tamkajšnjem krematoriju ne uspejo vseh upepeliti dovolj hitro, poleg tega jim je zmanjkalo prostora v mrtvašnicah.

Trupla tako iz Bergama odvažajo v Modeno, v deželi Furlanija - Julijska krajina in Piemont, v Piacenzo, Parmo in Rimini, župan Giorgio Gori pa je meščane v posebnem pismu prosil, naj imajo v teh izrednih razmerah razumevanje za to dejanje.

Bergamo je eden najbolj prizadetih krajev v Italiji, samo v enem tednu je umrlo več kot 300 ljudi.

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 00:31 20. Marec 2020.

    Med vojno in Olujo so Hrvati svoje mrtve dajali v vreće in v kamione hladilnike , točno tiste za prevoz …

  • 00:28 20. Marec 2020.

    Eni res niso za karanteno, ampak bolnico in to tisto v Polju !

  • 12:13 19. Marec 2020.

    Ja, žalostno a za nekatere idiote v Sloveniji, predvsem levaške, to še vedno bajka in pravljica. Čim prej vojsko na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.