Svet
19947 ogledov

Srhljivi prizori iz Bergama: Trupla odvaža vojska

V italijanskem mestu Bergamo imajo zaradi številnih smrtnih žrtev okužbe z novim koronavirusom težave s trupli.

Na spletu so se pojavile fotografije kolone vojaških vozil, s katerimi ponoči trupla odvažajo v druge kraje, saj v lokalnem krematoriju ne uspejo upepeliti vseh, prav tako ni prostora v mrtvašnicah.

"Fotografija vojaškega kamiona, ki iz Bergama odvaža trupla, je ena najbolj žalostnih v zgodovini naše države," je eden od zapisov na Twitterju.

Drugi uporabnik pa je zapisal: "To noč nimam besed, nimam niti moči, da bi rekel, da bo bolje. To noč so samo solze, bolečina."

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, trupla žrtev kooronavirusa iz Bergama odvažajo v druge kraje, saj v tamkajšnjem krematoriju ne uspejo vseh upepeliti dovolj hitro, poleg tega jim je zmanjkalo prostora v mrtvašnicah.

Trupla tako iz Bergama odvažajo v Modeno, v deželi Furlanija - Julijska krajina in Piemont, v Piacenzo, Parmo in Rimini, župan Giorgio Gori pa je meščane v posebnem pismu prosil, naj imajo v teh izrednih razmerah razumevanje za to dejanje.

Bergamo je eden najbolj prizadetih krajev v Italiji, samo v enem tednu je umrlo več kot 300 ljudi.

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 17
  • Žurnalček 00:31 20.marec 2020.

    Med vojno in Olujo so Hrvati svoje mrtve dajali v vreće in v kamione hladilnike , točno tiste za prevoz mesa. Zakaj Italijani delajo parado , mi pa ni jasno , sploh pa s tako dobrimi krstami ! Kaj im ...prikaži več bodo , saj noben svojec ne bo prisostvoval kremiranju !

  • Žurnalček 00:28 20.marec 2020.

    Eni res niso za karanteno, ampak bolnico in to tisto v Polju !

  • maresem 12:13 19.marec 2020.

    Ja, žalostno a za nekatere idiote v Sloveniji, predvsem levaške, to še vedno bajka in pravljica. Čim prej vojsko na ulice in narediti red! Komunjare pa v celice.