Stanovanjsko razkošje za zaposlene pri Facebooku

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Lastniki so prepričani, da bo druženje zaposlenih tudi v prostem času prineslo nove zamisli in pozitivne učinke na podjetje.
Oglej si celoten članek

Podjetje Facebook namerava za svoje zaposlene zgraditi stanovanjski kompleks, vreden 120 milijonov dolarjev (kar je dobrih 88 milijonov evrov). Za gradnjo so se odločili, ker v bližini primanjkuje stanovanj, prav tako pa želijo svojim zaposlenim ponuditi določene ugodnosti, na primer bližino službe. Pravijo, da bo do podjetja vodila asfaltirana potka. Če se bodo zaposleni v službo odpravili s kolesom, bodo potrebovali le pet minut.

Svet v malem

V kompleksu bo 394 stanovanjskih enot, le 15 stanovanj pa ne bo namenjenih zaposlenim pri Facebooku. Na voljo bodo med drugim trgovine, kavarne, telovadnice, studii za jogo in bazen, na voljo pa bo tudi varstvo in nega za pse.

Za karieriste, ne družine

Življenje v kompleksu bo po mnenju strokovnjakov odsevalo življenje delavca, zaposlenega pri Facebooku. Njegovi delovniki se bodo še podaljšali, saj se bo tudi v prostem času družil s sodelavci ter govoril o službi in projektih. Lastniki pričakujejo, da bo tako viharjenje možganov prineslo nove in uspešne zamisli. Stanovanja bodo primernejša za mlade inženirje kot za družine, saj nameravajo zgraditi le nekaj apartmajev s tremi spalnicami. Večina stanovanj bo imela le eno.

Pričakujejo, da bo gradnja potekala vsaj dve leti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.