Svet
3 ogledov

Stanovanjsko razkošje za zaposlene pri Facebooku

Anton Menlo Facebook
Lastniki so prepričani, da bo druženje zaposlenih tudi v prostem času prineslo nove zamisli in pozitivne učinke na podjetje.

Podjetje Facebook namerava za svoje zaposlene zgraditi stanovanjski kompleks, vreden 120 milijonov dolarjev (kar je dobrih 88 milijonov evrov). Za gradnjo so se odločili, ker v bližini primanjkuje stanovanj, prav tako pa želijo svojim zaposlenim ponuditi določene ugodnosti, na primer bližino službe. Pravijo, da bo do podjetja vodila asfaltirana potka. Če se bodo zaposleni v službo odpravili s kolesom, bodo potrebovali le pet minut.

Svet v malem

V kompleksu bo 394 stanovanjskih enot, le 15 stanovanj pa ne bo namenjenih zaposlenim pri Facebooku. Na voljo bodo med drugim trgovine, kavarne, telovadnice, studii za jogo in bazen, na voljo pa bo tudi varstvo in nega za pse.

Za karieriste, ne družine

Življenje v kompleksu bo po mnenju strokovnjakov odsevalo življenje delavca, zaposlenega pri Facebooku. Njegovi delovniki se bodo še podaljšali, saj se bo tudi v prostem času družil s sodelavci ter govoril o službi in projektih. Lastniki pričakujejo, da bo tako viharjenje možganov prineslo nove in uspešne zamisli. Stanovanja bodo primernejša za mlade inženirje kot za družine, saj nameravajo zgraditi le nekaj apartmajev s tremi spalnicami. Večina stanovanj bo imela le eno.

Pričakujejo, da bo gradnja potekala vsaj dve leti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.