Starčka obsodili na štiri leta zapora

Foto: Profimedia kletka, zapor
86-letnik obsojen na štiri leta zapora, plačati mora 1,2 milijona dolarjev kazni.
Oglej si celoten članek

Nekdanji predsednik brazilske nogometne zveze 86-letni Jose Maria Marin bo moral zaradi vpletenosti v škandal, ki je pred časom pretresal Mednarodno nogometno zvezo, štiri leta v zapor. Sodišče v New Yorku se je ob tem odločilo, da mora Marin plačati tudi 1,2 milijona dolarjev kazni, 3,3 milijona dolarjev pa je bilo Brazilcu že zaplenjenih,

Žirija na sodišču je že decembra potrdila mnenje tožilstva, da je nogometni funkcionar prejel podkupnine vsaj v višini 6,5 milijona dolarjev, poročajo agencije.

"Ravnanje gospodar Marina je zamajalo zaupanje javnosti v profesionalni nogomet," je ob obsodbi med drugim dejala sodnica in dodala, da je bil skupaj s svojimi pajdaši "rak športa, za katerega so trdili, da ga ljubijo".

Marin je bil v Švici in New Yorku priprt že 13 mesecev in je na ta način že odslužil del svoje kazni.

V sklopu korupcijskega škandala v Mednarodni nogometni zvezi sta bila januarja 2015 priprta tudi Paragvajec Juan Angel Napout in Manuel Burga iz Peruja. Prvi je bil zaradi korupcije obsojen in na kazen še čaka, drugega pa je sodišče oprostilo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:37 23. Avgust 2018.

    za dosmrtno v čuzo, da ne bo imel priložnosti niti centa od nagrabljenega potrošit... pa vse premoženje zarubit...

  • mph
    10:15 23. Avgust 2018.

    Ma bogi "starček", ker je pohapsal sam ta denar, pa ta ni prišel do pomoči potrebnih v socialnem sistemu. Kaj …

  • 08:29 23. Avgust 2018.

    :) a v NY se ne more obtoženi izgovarjati na "slabo zdravstveno stanje"? Ma poba očitno smolo, ker ni najel …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.