Svet
1809 ogledov

Starčka obsodili na štiri leta zapora

kletka, zapor Profimedias
86-letnik obsojen na štiri leta zapora, plačati mora 1,2 milijona dolarjev kazni.

Nekdanji predsednik brazilske nogometne zveze 86-letni Jose Maria Marin bo moral zaradi vpletenosti v škandal, ki je pred časom pretresal Mednarodno nogometno zvezo, štiri leta v zapor. Sodišče v New Yorku se je ob tem odločilo, da mora Marin plačati tudi 1,2 milijona dolarjev kazni, 3,3 milijona dolarjev pa je bilo Brazilcu že zaplenjenih,

Žirija na sodišču je že decembra potrdila mnenje tožilstva, da je nogometni funkcionar prejel podkupnine vsaj v višini 6,5 milijona dolarjev, poročajo agencije.

"Ravnanje gospodar Marina je zamajalo zaupanje javnosti v profesionalni nogomet," je ob obsodbi med drugim dejala sodnica in dodala, da je bil skupaj s svojimi pajdaši "rak športa, za katerega so trdili, da ga ljubijo".

Marin je bil v Švici in New Yorku priprt že 13 mesecev in je na ta način že odslužil del svoje kazni.

V sklopu korupcijskega škandala v Mednarodni nogometni zvezi sta bila januarja 2015 priprta tudi Paragvajec Juan Angel Napout in Manuel Burga iz Peruja. Prvi je bil zaradi korupcije obsojen in na kazen še čaka, drugega pa je sodišče oprostilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • miki1234 14:37 23.avgust 2018.

  za dosmrtno v čuzo, da ne bo imel priložnosti niti centa od nagrabljenega potrošit... pa vse premoženje zarubit...

 • mph 10:15 23.avgust 2018.

  Ma bogi "starček", ker je pohapsal sam ta denar, pa ta ni prišel do pomoči potrebnih v socialnem sistemu. Kaj ste novinarji Žurnala plačani iz njegove strani? Zločinca ljubkovalno kot "starčka"?? Enako bi bil danes, če bi dočakal, tudi Hitler ...prikaži več "starček", Stalin, Mao, ....pa še bi se jih našlo. Izraz "starček" je moralno prav uporabljat samo v primeru, da starejša oseba konča kot žrtev pravnega kolesja, ne pa za primere zločincev.

 • Avatar ovca
  ovca 08:29 23.avgust 2018.

  :) a v NY se ne more obtoženi izgovarjati na "slabo zdravstveno stanje"? Ma poba očitno smolo, ker ni najel slovenskega odvetnika.

Sorodne novice