Šport > Nogomet
177 ogledov

Fifa prevzela nadzor nad urugvajsko zvezo

Fifa zaščitni znak logo Epa Simbolična fotografija.
Kaotične razmere so nastale po nenadnem odstopu predsednika.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je prevzela nadzor nad urugvajsko nogometno zvezo (AUF), potem ko je po nenadnem odstopu predsednika zveze Wilmarja Valdeza minuli mesec nastal kaos.

Kot pišejo urugvajski mediji, je Fifa prek pisma sporočila, da je ustanovila "regulacijski odbor", ki bo Urugvaju pomagal urediti nastale razmere.

Fifin odbor bo odgovoren za ravnanje urugvajske zveze do 28. februarja, ob tem pa bo tudi revidiral statute in pravilnike organizacije ter razpisal nove volitve.

Urugvajski nogomet je v krizi vse od 30. julija, ko je dosedanji predsednik Valdez, ki je bil favorit za nov mandat na volitvah naslednji dan, nenadno odstopil. Njegov odstop je potekal v sumljivih okoliščinah, potem ko so se v javnosti pojavili skrivni avdioposnetki le malo pred njegovo ponovno zmago na volitvah za prvega moža zveze.

Čeprav je za zdaj točna vsebina teh posnetkov še neznana, mediji poročajo, da so vsebovali komentarje športnih uradnikov, delavcev, članov vlade, športnih novinarjev in navijačev. Eden od Valdezovih tekmecev v kampanji je dejal, da "posnetki rahlo škodijo Wilmarjevemu ugledu".

Valdez je sicer zanikal, da bi bili ti avdioposnetki krivec za njegov odstop. "Za odstop sem se odločil izključno zaradi družinskih zadev in nimajo nobene veze s potekom volitev. Rad bi poudaril, da nisem bil pod nobenim pritiskom, grožnjami ali izsiljevanji," je dejal Valdez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice