Šport > Nogomet
5567 ogledov

Velika neumnost vratarja zapečatila usodo Urugvaja

urugvaj francija suarez pogba
1/12
Epa
Francija je prvi polfinalist svetovnega prvenstva v Rusiji.

Francoska nogometna reprezentanca je v četrtfinalu svetovnega prvenstva premagala Urugvaj (2:0) in se kot prva uvrstila v polfinale tekmovanja. 

Prvi zadetek za galske peteline je v 41. minuti z glavo dosegel Raphael Varane, usodo južnoameriške reprezentance, ki je igrala brez poškodovanega Edinsona Cavanija, pa je po dobri uri igre zapečatil napadalec Atlética Antoine Griezmann.

Soigralcu slovenskega reprezentanca Jana Oblaka je do zadetka pomagala velika napaka nespretnega urugvajskega vratarja Fernanda Muslere.

Muslera je postal še deveti vratar na letošnjem mundialu, čigar napaka je imela za posledico zadetek nasprotne ekipe.

Na seznamu je kar nekaj največjih mojstrov svojega poklica.

Francija, svetovni prvak iz leta 1998, je na tekmi v Nižnem Novgorodu upravičila vlogo favorita in se kot prva prebila med najboljše štiri ekipe prvenstva. S tem je še desetič zapored ostala nepremagana proti južnoameriškim ekipam. Za Francijo je bila to prva zmaga na SP proti Urugvaju, skupno pa druga na desetih medsebojnih tekmah.

Urugvaj je v uvodnih minutah nekajkrat nevarno prišel v kazenski prostor, toda manjkala je zadnja podaja, tako da prave priložnosti ni bilo. Podobno je bilo na drugi strani, toda Francozi so si v 16. minuti vendarle pripravili lepo priložnost. Oliver Giroud je bil najvišji v kazenskem prostoru, podal žogo do Kyliana Mbappeja, na katerega je urugvajska obramba pozabila, a se mladi francoski napadalec ni znašel in žogo je poslal prek vrat.

 | Avtor: Epa Epa
Dolgo časa je kazalo, da bo to edina priložnost v prvem polčasu, toda ni bila, še več, v 40. minuti je padel tudi gol. Z desne strani je Griezmann izvedel prosti strel, v kazenskem prostoru je bil najvišji Varane, njegov strel z glavo je bil dovolj natančen, da je žoga končala v mreži. To je bil za južnoameriško ekipo šele drugi prejeti gol na prvenstvu.

Do prvega sodniškega piska se je podobna priložnost ponudila tudi Urugvajcem, iz prekinitve je do strela z glavo prišel Martin Caceres, toda izkazal se je francoski vratar Hugo Lloris, odbite žoge pa branilec Diego Godin ni znal spraviti v gol.

Od leta 1966 Urugvaj na svetovnih prvenstvih ni dobil nobene tekme, v kateri je prejel prvi zadetek, nazadnje mu je tak preobrat uspel ravno na tekmi proti Franciji. Toda tega tudi v Rusiji ni ponovil. "Tricolori", ki so se v nadaljevanju sicer malo bolj pomaknili v obrambo, so namreč v 61. minuti rešili tekmo, za kar ima veliko zaslug urugvajski vratar. Ta je po navidez nenevarnem strelu Griezmanna nerodno izpustil žogo, ki je končala za njetovim hrbtom.

V soboto bosta na sporedu še dva četrtfinalna obračuna. Ob 16.00 se bosta v Samiri udarili Švedska in Anglija, ob 20.00 pa v Sočiju še Rusija in Hrvaška.

SP 2018, izločilni boji, četrtfinale:

Francija - Urugvaj 2:0 (1:0)
Varane 40., Griezmann 61.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • Avatar Salmalinna
    Salmalinna 22:07 06.julij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

Sorodne novice