Staršem, ki bi otroke silili z vegansko prehrano, grozi zapor

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V Italiji bo staršem otrok, ki se prehranjujejo vegansko, morda kmalu grozil zapor.
Oglej si celoten članek

Italijanski parlament namreč obravnava zakonski predlog stranke Naprej, Italija, po katerem staršem, ki otroke, mlajše od 16 let, silijo v vegansko prehrano, grozi zapor do enega leta. Če so otroci mlajši od treh let, je predvidena do dvoletna zaporna kazen.

"Odrasli se seveda lahko odločijo za vegansko prehrano. Težava nastane, ko to vsilijo še otrokom," je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA dejala poslanka Naprej, Italije Elvira Savino. Ob tem je opozorila pred "nevarnimi načini prehranjevanja".

Enoletni vegan pretresel Italijo

Italijansko javnost je v zadnjem času pretresel primer enoletnega malčka, ki so ga starši hranili le vegansko. Bil je podhranjen, zaradi srčne okvare pa so ga morali operirati. Sodnik je fantkovim staršem odvzel pravico do skrbništva.

V mestu Bergamo v Lombardiji pa je lani odmeval spor staršev zaradi prehrane njunega 12-letnika, ki se je končal pred sodiščem. To je odločilo, da mora mati, ki prisega na makrobiotično prehrano in že deset let ne uživa mesa, dečku najmanj enkrat tedensko ponuditi meso.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 36

  • Seveda tisti ki jedo veliko mesa so bolj nagnjeni k agresiji. To se lepo vidi pri tebi. <br /><br />Glej …

  • 11:31 9. Avgust 2016.

    ker poznaš samo lidl pa hofer ,kjer mora biti vse za oko lepo ,ker drugače ne boš kupil in tako …

  • 11:26 9. Avgust 2016.

    vegi družino poznam in vsa družina z otroci je v najlepšem redu,vsi zdravi in čili ,oče je še predebel in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.