Svet
160 ogledov

Staršem, ki bi otroke silili z vegansko prehrano, grozi zapor

slovenija 04.06.12, Spar, sadje, zelenjava, trgovina, foto: Anze Petkovsek Anže Petkovšek
V Italiji bo staršem otrok, ki se prehranjujejo vegansko, morda kmalu grozil zapor.

Italijanski parlament namreč obravnava zakonski predlog stranke Naprej, Italija, po katerem staršem, ki otroke, mlajše od 16 let, silijo v vegansko prehrano, grozi zapor do enega leta. Če so otroci mlajši od treh let, je predvidena do dvoletna zaporna kazen.

"Odrasli se seveda lahko odločijo za vegansko prehrano. Težava nastane, ko to vsilijo še otrokom," je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA dejala poslanka Naprej, Italije Elvira Savino. Ob tem je opozorila pred "nevarnimi načini prehranjevanja".

Enoletni vegan pretresel Italijo

Italijansko javnost je v zadnjem času pretresel primer enoletnega malčka, ki so ga starši hranili le vegansko. Bil je podhranjen, zaradi srčne okvare pa so ga morali operirati. Sodnik je fantkovim staršem odvzel pravico do skrbništva.

V mestu Bergamo v Lombardiji pa je lani odmeval spor staršev zaradi prehrane njunega 12-letnika, ki se je končal pred sodiščem. To je odločilo, da mora mati, ki prisega na makrobiotično prehrano in že deset let ne uživa mesa, dečku najmanj enkrat tedensko ponuditi meso.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 36
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:41 09.avgust 2016.

    Seveda tisti ki jedo veliko mesa so bolj nagnjeni k agresiji. To se lepo vidi pri tebi. Glej lahk si turbo - vegan ki se ne izobrazi ; tak uničuje sebe in svoje otroke. Lahko se pa o ...prikaži več vsem izobraziš in veš kje za vsak potreben vitamin, mineral, za beljakovine kje jih v veganski prehrani najdt. Lahko si len ko fuks, lahk pa narediš domačo nalogo in je vse ok. Problem je sam če ne narediš domače naloge. To je problem. In taki starši so težavni, pa ne samo pri veganstvu ampak pri neustrezno uravnovešeni prehrani na splošno.Največji hec je da sam sploh nisem vegan pa morm vegane zagovarjat ker taka bluzenja zarad meso-kulture vn tolčete.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 11:31 09.avgust 2016.

    ker poznaš samo lidl pa hofer ,kjer mora biti vse za oko lepo ,ker drugače ne boš kupil in tako velja tudi za sadje.meso kupiš pri preverjenim mesarjem ,kmetu ali prijatlu ki živino futra za zakol.pri ceni se pa vam ...prikaži več zalomi in se vračate v lidl in spet cvilite da ni dobro,potem postanete vegi in jeste še bolj umetno narejeno hrano ,ki jo samo reklama skup drži

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 11:26 09.avgust 2016.

    vegi družino poznam in vsa družina z otroci je v najlepšem redu,vsi zdravi in čili ,oče je še predebel in mora držat linijo.torej ,če je kaj krivo je to malomarnost do otrok in slaba skrb ,to ni nič novega in ...prikaži več še se bo dogajalo,nima pa to ničesar z vegi