Statistika: Slovenija črna ovca v Evropski uniji

Foto: Epa Covid-19 Foto: Epa Covid-19
Lansko pomlad v času prvega vala pandemije covida-19 je začelo število smrti v EU strmo naraščati. V celotni uniji so v obdobju od marca do decembra lani zabeležili 580.000 presežnih smrti v primerjavi z enakim obdobjem v letih 2016-2019.
Oglej si celoten članek

Še posebej v nekaterih državah članicah je bilo v primerjavi s prejšnjimi leti število smrti izjemno visoko, izhaja iz podatkov evropskega statističnega urada Eurostat. Slovenija je bila v prvem valu pandemije relativno uspešna, v drugem pa prav nasprotno.

Aprila lani je bila na primer presežna umrljivost v naši državi 5,3-odstotna, medtem ko je bila novembra kar 88,7-odstotna. Slabši sta bili novembra le Poljska in Bolgarija. Decembra se je nato presežna umrljivost v vseh državah EU zmanjšala, je pa bila Slovenija z 78,6 odstotka med državami članicami povsem na črnem vrhu lestvice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 14:39 27. Marec 2021.

    Aprila lani je bila na primer presežna umrljivost v naši državi 5,3-odstotna, medtem ko je bila novembra kar 88,7-odstotna. Slabši …

  • 14:55 26. Marec 2021.

    Tako je pac to, ko o ukrepih odlocajo tisti, ki jim je epidemija v drugem planu in je vse drugo …

  • 13:24 25. Marec 2021.

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA........ Res je.... same ovce so v Sloveniji, žal je res. Le črnih je bolj malo, so večino blesave pohlevne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.