Svet
3367 ogledov

Statistika: Slovenija črna ovca v Evropski uniji

Covid-19
1/2
Epa
Lansko pomlad v času prvega vala pandemije covida-19 je začelo število smrti v EU strmo naraščati. V celotni uniji so v obdobju od marca do decembra lani zabeležili 580.000 presežnih smrti v primerjavi z enakim obdobjem v letih 2016-2019.

Še posebej v nekaterih državah članicah je bilo v primerjavi s prejšnjimi leti število smrti izjemno visoko, izhaja iz podatkov evropskega statističnega urada Eurostat. Slovenija je bila v prvem valu pandemije relativno uspešna, v drugem pa prav nasprotno.

Aprila lani je bila na primer presežna umrljivost v naši državi 5,3-odstotna, medtem ko je bila novembra kar 88,7-odstotna. Slabši sta bili novembra le Poljska in Bolgarija. Decembra se je nato presežna umrljivost v vseh državah EU zmanjšala, je pa bila Slovenija z 78,6 odstotka med državami članicami povsem na črnem vrhu lestvice.

Komentarjev 8
  • Avatar Leon
    Leon 14:39 27.marec 2021.

    Aprila lani je bila na primer presežna umrljivost v naši državi 5,3-odstotna, medtem ko je bila novembra kar 88,7-odstotna. Slabši sta bili novembra le Poljska in Bolgarija. Decembra se je nato presežna umrljivost v vseh državah EU zmanjšala, je pa ...prikaži več bila Slovenija z 78,6 odstotka med državami članicami povsem na črnem vrhu lestvice. Doktor Ivan bo protestiral proti EU in EMA in vsem ,ki ne mislijo enako kot voljeni vodja doktor Ivan Janez .🤬🤢

  • igorgeus 14:55 26.marec 2021.

    Tako je pac to, ko o ukrepih odlocajo tisti, ki jim je epidemija v drugem planu in je vse drugo bolj vazno.

  • Šakal. 13:24 25.marec 2021.

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA........ Res je.... same ovce so v Sloveniji, žal je res. Le črnih je bolj malo, so večino blesave pohlevne ovčice... beeeeee....beeeee......