Stavka ohromila špansko prestolnico

Foto: Žurnal24 Madrid stavka Španija podzemna železnica Foto: Žurnal24 Madrid stavka Španija podzemna železnica Foto: Žurnal24 Madrid stavka Španija podzemna železnica Foto: Žurnal24 Madrid stavka Španija podzemna železnica Foto: Žurnal24 Madrid stavka Španija podzemna železnica Foto: Žurnal24 Madrid stavka Španija podzemna železnica Foto: Žurnal24 Madrid stavka %C5%A0panija podzemna %C5%BEeleznica Foto: Žurnal24 Madrid stavka Španija podzemna železnica Foto: Žurnal24 Madrid stavka Španija podzemna železnica Foto: Žurnal24 Madrid stavka Španija podzemna železnica Foto: Žurnal24 Madrid stavka Španija podzemna železnica Foto: Žurnal24 Madrid stavka Španija podzemna železnica Foto: Žurnal24 Madrid stavka Španija podzemna železnica Foto: Žurnal24 Madrid stavka Španija podzemna železnica
Zaradi stavke uslužbencev vlaki podzemne železnice v španski prestolnici stojijo. V mestu vlada prometni kaos.
Oglej si celoten članek

Uslužbenci podzemne železnice v Madridu zaradi nestrinjanja z znižanjem plač stavkajo že drugi dan. Potem ko so včeraj še zagotavljali minimalne storitve, je danes podzemni promet popolnoma obstal. Zaprtje podzemne železnice, ki je prizadelo okoli dva milijona potnikov, se bo nadaljevalo v sredo, pravijo sindikati.

Stavka 7500 zaposlenih, ki niso zadovoljni s plačnimi pogoji. Vlada je namreč kot del varčevalnih ukrepov plače v javnem sektorju znižala v povprečju za pet odstotkov. Mestne oblasti navajajo, ki stavkajočim grozijo s sankcijami.

Kljub okrepitvam v avtobusnem in železniškem prometu na cestah in avtobusnih postajališčih nastajajo dolge vrste. V času prometne konice je promet v prestolnici sicer od običajnega višji za dvajset odstotkov.



Med stavko tudi nasilje
V pokrajinah Baskija in Navarre danes proti vladnim varčevalnim ukrepom poteka 24-urna splošna stavka, ki pa se je sprevrgla v nasilje. Ranjena sta bila vsaj en policist in en protestnik, več ljudi pa so pridržali. Protestniki so zažigali smeti in sabotirali železniško progo, s čimer so na več mestih ovirali promet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.