Ste mislili, da je virus izginil? Pa kaj še! Kar preberite!

Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Število smrtnih žrtev covida-19 v svetu se je v soboto približalo 400.000, z novim koronavirusom pa se je doslej skupaj okužilo okoli 6,8 milijona ljudi. Pandemiji še ni videti konca.
Oglej si celoten članek

Število novih primerov raste najhitreje od izbruha virusa. V zadnjih sedmih dneh so jih v svetu vsak dan zabeležili več kot sto tisoč.

Aprila je bilo več kot sto tisoč novih okužb odkritih le v enem dnevu, od 21. maja dalje je bilo manj kot sto tisoč okužb zabeleženih le v petih dneh. Najhitreje število okužb narašča v Latinski Ameriki, prav tako število smrti.

V soboto se je število umrlih za covidom-19 po svetu povzpelo na 397.000. Največ jih je še vedno v ZDA, kjer so doslej zabeležili 109.000 smrti ter skoraj 1,9 milijona potrjenih okužb.

Ameriški predsednik Donald Trump je sicer soboto ocenil, da je najhujše za ZDA mimo. "Imeli smo najboljše gospodarstvo v zgodovini sveta in ta moč nas je popeljala skozi to grozljivo pandemijo, ki je večinoma mimo. Mislim, da nam gre dobro," je dejal.

Foto: Epa Koronavirus v Italiji

Tretja po številu umrlih za covidom-19, za ZDA in Veliko Britanijo, je Brazilija. Število smrtnih žrtev v tej državi je v soboto preseglo 35.000. Brazilski predsednik Jair Bolsonaro še naprej nasprotuje omejevalnim ukrepom, v soboto pa je dejal, da bi se lahko pridružil Trumpu pri odločitvi o prekinitvi sodelovanja s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO).

"ZDA so zapustile WHO in tudi mi razmišljamo o tem v prihodnosti. WHO bo morala delovati brez ideološke pristranskosti, ali pa bomo tudi mi odšli," je dejal Bolsonaro.

Število smrtnih žrtev strmo narašča tudi v drugih državah v regiji, med drugim v Mehiki, Peruju in Ekvadorju. V Čilu se je število umrlih v zadnjem tednu povzpelo za več kot 50 odstotkov.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 07:29 9. Junij 2020.

    Naslov pravi ... cepit se bo treba tud z silo

  • 08:56 8. Junij 2020.

    Kdo pa je mislil, da je izginil? Če je še vedno po državah po sto in več dnevno okuženih? A …

  • 01:12 8. Junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.