Številne smrti na pogrebu generala

Foto: Epa
Foto: Epa
V stampedu umrlo več kot 30 ljudi.
Oglej si celoten članek

Iranska državna televizija je objavila, da je na pogrebu generala Kasema Solejmanija, ki je bil ubit v napadu po ukazu ameriškega predsednika Donalda Trumpa, prišlo do velikega stampeda.

Po zadnjih podatkih je umrlo najmanj 35 ljudi, najmanj 48 jih je poškodovanih.

Včeraj je v Teheranu potekala prva žalna slovesnost za pokojnega generala, danes je druga v njegovem rojstnem mestu, v Kermanu. Tam je prišlo do smrtonosnega stampeda.

Zaradi pričakovanega velikega navala so oblasti tako kot včeraj v Teheranu tudi danes v Kermanu razglasile praznik. S tem želijo čim večjemu številu ljudi omogočiti udeležbo na pogrebu generala, ki ga označujejo za mučenika.

Svet O raznih scenarijih noče ugibati

Stopnjevanje napetosti

Iranski parlament je medtem elitni enoti iranske revolucionarne garde Al Kuds do konca perzijskega leta, to je do 20. marca, povečal sredstva za 200 milijonov evrov, so danes sporočile iranske oblasti.

Povečanje sredstev je povezano z uresničevanjem načrta za maščevanje ZDA po likvidaciji Solejmanija.

Poslanci so dopolnili tudi zakon, s katerim so aprila lani ZDA razglasili za podpornico terorizma, vse ameriške vojake, nameščene v regiji, pa za teroriste. Zdaj so to definicijo razširili na Pentagon, vse ameriške vojake, vse odgovorne za umor Solejmanija in vse osebe, ki so bile fizično ali moralno vpletene v njegovo smrt.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.