Število žrtev naraslo na 378

Foto: Žurnal24 poplave plazovi brazilija Foto: Žurnal24 poplave plazovi brazilija Foto: Žurnal24 poplave plazovi brazilija Foto: Žurnal24 poplave plazovi brazilija Foto: Žurnal24 poplave plazovi brazilija Foto: Žurnal24 poplave plazovi brazilija Foto: Žurnal24 poplave plazovi brazilija Foto: Žurnal24 poplave plazovi brazilija Foto: Žurnal24 poplave plazovi brazilija Foto: Žurnal24 poplave plazovi brazilija Foto: Žurnal24 poplave plazovi brazilija
V nekaterih predelih Brazilije v enem dnevu padlo toliko dežja, kot ga sicer ves januar. Plazovi in narasle vode po zadnjih podatkih terjali 378 življenj.
Oglej si celoten članek
Fotografije tragedije si lahko ogledate tukaj.

Nalivi so v Braziliji ponoči prožili plazove. Ti so v hribovskem mestu Teresopolis zahtevali 161 življenj, 168 življenj pa so po poročanju BBC-ja zahtevali v mestu Nova Friburgo. V Petropolisu se je število mrtvih povzpelo na 36, še 13 trupel so odkrili v vasi Sumidero. Skupno so zemeljski plazovi in poplave po doslej zbranih podatkih zahtevali že 378 življenj. Med reševanjem so umrli še najmanj trije gasilci, ki jih je zasula blatna gmota.

Število žrtev bi zaradi velikega števila pogrešanih lahko še naraslo. Grožnjo ljudem predstavljajo tudi bolezni, ki bi se lahko razširile v poplavljenih območjih. Brez domov je ostalo več kot tisoč ljudi.

Prizadeta območja bo danes obiskala brazilska predsednica Dilma Rousseff.

V dnevu za ves mesec
V kraju Teresopolis je v 24 urah zapadlo toliko dežja, kot ga navadno v vsem januarju, so sporočili meteorologi.

"Živim na nekoliko višjem terenu in ko pogledam na poplavljeno območje, vidim eno samo morje blata. Večina ljudi se je rešila s plezanjem na drevesa ali begom na višje ležeča področja," je za agencije povedal domačin iz kraja Petropolis.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.