Svet
9 ogledov

Število žrtev naraslo na 378

poplave plazovi brazilija
1/11
Žurnal24 main
V nekaterih predelih Brazilije v enem dnevu padlo toliko dežja, kot ga sicer ves januar. Plazovi in narasle vode po zadnjih podatkih terjali 378 življenj.
Fotografije tragedije si lahko ogledate tukaj.

Nalivi so v Braziliji ponoči prožili plazove. Ti so v hribovskem mestu Teresopolis zahtevali 161 življenj, 168 življenj pa so po poročanju BBC-ja zahtevali v mestu Nova Friburgo. V Petropolisu se je število mrtvih povzpelo na 36, še 13 trupel so odkrili v vasi Sumidero. Skupno so zemeljski plazovi in poplave po doslej zbranih podatkih zahtevali že 378 življenj. Med reševanjem so umrli še najmanj trije gasilci, ki jih je zasula blatna gmota.

Število žrtev bi zaradi velikega števila pogrešanih lahko še naraslo. Grožnjo ljudem predstavljajo tudi bolezni, ki bi se lahko razširile v poplavljenih območjih. Brez domov je ostalo več kot tisoč ljudi.

Prizadeta območja bo danes obiskala brazilska predsednica Dilma Rousseff.

V dnevu za ves mesec
V kraju Teresopolis je v 24 urah zapadlo toliko dežja, kot ga navadno v vsem januarju, so sporočili meteorologi.

"Živim na nekoliko višjem terenu in ko pogledam na poplavljeno območje, vidim eno samo morje blata. Večina ljudi se je rešila s plezanjem na drevesa ali begom na višje ležeča področja," je za agencije povedal domačin iz kraja Petropolis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.