Štiri Slovence rešili, v morju žal eno truplo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Do nesreče je prišlo včeraj popoldne.
Oglej si celoten članek

Hrvaški portali poročajo, da je včeraj popoldne okrog 15. ure v morju blizu otočka Glavat, ki se nahaja nekako pol poti med večjima Lastovom in Mljetom, prišlo do pomorske nesreče.  Na turističnem plovilu je bilo v trenutku nesreče deset oseb, med njimi tudi skiper, ki pa mu reševalci žal niso mogli pomagati, v nesreči je izgubil življenje. Rešili so se štirje Slovenci in pet Francozov, med njimi je bil en otrok. 

Novinarji Dubrovačkeva dnevnika so se pogovarjali z Marijem Orlandinijem, človekom, ki je rešil prestrašene turiste. "Rešil sem potnike, iz morja pa potegnil truplo kapitana, človeka, ki sem ga poznal 20 let." Dodal je, da je med visokimi valovi eden tako nesrečno zajel plovilo, da se je prevrnilo. 

"Sreča je, da smo rešili devet ljudi, med njimi 5-letnega otroka. Bili so v šoku, vendar živi," je povedal Orlandini. Vest o nesreči je prejel s strani Lučke uprave, takoj je izplul v smeri, ki so mu jo predali. Za Dalmacijo Danas je povedal, da so se Slovenci vrnili na Pelješac, kjer so bili nastanjeni, ravno tako dva Francoza, družino z majhnim otrokom pa so nastanili v hotelu. Ostali so brez svojih stvari, tudi dokumentov. 

Pristojni vzroke nesreče še preiskujejo. V nesreči naj se potniki ne bi huje poškodovali, ena izmed Slovenk naj bi si lažje poškodovala nogo. 

Usoden izlet Hrvaška ladja prevrnjena, ena oseba umrla

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.