Svet
49550 ogledov

Štiri Slovence rešili, v morju žal eno truplo

Razburkano morje Profimedia
Do nesreče je prišlo včeraj popoldne.

Hrvaški portali poročajo, da je včeraj popoldne okrog 15. ure v morju blizu otočka Glavat, ki se nahaja nekako pol poti med večjima Lastovom in Mljetom, prišlo do pomorske nesreče.  Na turističnem plovilu je bilo v trenutku nesreče deset oseb, med njimi tudi skiper, ki pa mu reševalci žal niso mogli pomagati, v nesreči je izgubil življenje. Rešili so se štirje Slovenci in pet Francozov, med njimi je bil en otrok. 

Novinarji Dubrovačkeva dnevnika so se pogovarjali z Marijem Orlandinijem, človekom, ki je rešil prestrašene turiste. "Rešil sem potnike, iz morja pa potegnil truplo kapitana, človeka, ki sem ga poznal 20 let." Dodal je, da je med visokimi valovi eden tako nesrečno zajel plovilo, da se je prevrnilo. 

"Sreča je, da smo rešili devet ljudi, med njimi 5-letnega otroka. Bili so v šoku, vendar živi," je povedal Orlandini. Vest o nesreči je prejel s strani Lučke uprave, takoj je izplul v smeri, ki so mu jo predali. Za Dalmacijo Danas je povedal, da so se Slovenci vrnili na Pelješac, kjer so bili nastanjeni, ravno tako dva Francoza, družino z majhnim otrokom pa so nastanili v hotelu. Ostali so brez svojih stvari, tudi dokumentov. 

Pristojni vzroke nesreče še preiskujejo. V nesreči naj se potniki ne bi huje poškodovali, ena izmed Slovenk naj bi si lažje poškodovala nogo. 

Hrvaška policija čoln Usoden izlet Svet Hrvaška ladja prevrnjena, ena oseba umrla

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.