Štiriletnik rešil triletnico, padel v komo in umrl

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Štiriletni Xander Vento je iz vode rešil triletno deklico. Po reševanju je padel v komo, v soboto pa so ga po odločitvi staršev odklopili z aparatov, ki so ga ohranjali pri življenju.
Oglej si celoten članek

Novica je razžalostila svet. Štiriletni Xander Vento iz Teksasa je v torek videl, kako se v bazenu utaplja triletna deklica, ter brez pomislekov skočil za njo. Prijel jo je okoli vratu in ji, dokler ni priplavala do roba bazena, glavo držal nad vodno gladino. Po reševanju je bil deček tako izčrpan, da je potonil na dno bazena, piše 24sata.

V komi je bil štiri dni

Ko so ga izvlekli iz bazena, je padel v komo. Brez znakov življenja je v postelji ležal vse do sobote, ko sta se njegova starša odločila, da je bolje, če ga z aparatov odklopijo.

"Blagoslovljena sva, da sva imela takšnega otroka, ki je lahko marsikomu za zgled," je dejala njegova mama in dodala, da bodo organe štiriletnika donirali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.