Svet
13 ogledov

Štiriletnik rešil triletnico, padel v komo in umrl

Bazen Shutterstock
Štiriletni Xander Vento je iz vode rešil triletno deklico. Po reševanju je padel v komo, v soboto pa so ga po odločitvi staršev odklopili z aparatov, ki so ga ohranjali pri življenju.

Novica je razžalostila svet. Štiriletni Xander Vento iz Teksasa je v torek videl, kako se v bazenu utaplja triletna deklica, ter brez pomislekov skočil za njo. Prijel jo je okoli vratu in ji, dokler ni priplavala do roba bazena, glavo držal nad vodno gladino. Po reševanju je bil deček tako izčrpan, da je potonil na dno bazena, piše 24sata.

V komi je bil štiri dni

Ko so ga izvlekli iz bazena, je padel v komo. Brez znakov življenja je v postelji ležal vse do sobote, ko sta se njegova starša odločila, da je bolje, če ga z aparatov odklopijo.

"Blagoslovljena sva, da sva imela takšnega otroka, ki je lahko marsikomu za zgled," je dejala njegova mama in dodala, da bodo organe štiriletnika donirali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.