Strauss-Kahn: "Napaka, ne posilstvo"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Strauss-Kahn: priznava, da je storil moralno napako, vztraja pa, da je ni poskušal posiliti.
Oglej si celoten članek

Dominique Strauss-Kahn je po vrnitvi v Francijo stopil pred televizijske kamere in javnosti sporočil, da se (vsaj za zdaj) umika iz javnega življenja. Bivši šef Mednarodnega denarnega sklada (IMF) je glede obtožb o spolnem napadu na sobarico dejal: "Kar se je zgodilo, je bilo več kot neprimeren odnos. Bila je napaka. Mislim, da je bila moralna napaka in na to nisem ponosen." Dodal je, da dejanje obžaluje vsak dan posebej.

Politik, ki je pred tem veljal za resnega predsedniškega kandidata, ne namerava kandidirati za predsednika Francije. Najprej si bo vzel čas za razmislek o nadaljevanju kariere v politiki. Nekaj besed je namenil tudi sodnemu procesu. "Bilo me je strah, zelo strah in bil sem ponižan, še preden sem lahko spregovoril eno samo besedo".

Glede tega, ali je afera zarota proti njemu, pravi: "Past? Morda. Zarota? Bomo videli." Zavrnil je obtožbe sobarice, pa tudi obtožbe mlade francoske novinarke Tristane Banon (njo naj bi poskušal posiliti med intervjujem), ter priznal, da je razočaral svojo družino. Sobarica medtem ne odstopa od svoje trditve in civilne tožbe proti njemu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.