Svet
14 ogledov

Strauss-Kahn: "Napaka, ne posilstvo"

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Strauss-Kahn: priznava, da je storil moralno napako, vztraja pa, da je ni poskušal posiliti.

Dominique Strauss-Kahn je po vrnitvi v Francijo stopil pred televizijske kamere in javnosti sporočil, da se (vsaj za zdaj) umika iz javnega življenja. Bivši šef Mednarodnega denarnega sklada (IMF) je glede obtožb o spolnem napadu na sobarico dejal: "Kar se je zgodilo, je bilo več kot neprimeren odnos. Bila je napaka. Mislim, da je bila moralna napaka in na to nisem ponosen." Dodal je, da dejanje obžaluje vsak dan posebej.

Politik, ki je pred tem veljal za resnega predsedniškega kandidata, ne namerava kandidirati za predsednika Francije. Najprej si bo vzel čas za razmislek o nadaljevanju kariere v politiki. Nekaj besed je namenil tudi sodnemu procesu. "Bilo me je strah, zelo strah in bil sem ponižan, še preden sem lahko spregovoril eno samo besedo".

Glede tega, ali je afera zarota proti njemu, pravi: "Past? Morda. Zarota? Bomo videli." Zavrnil je obtožbe sobarice, pa tudi obtožbe mlade francoske novinarke Tristane Banon (njo naj bi poskušal posiliti med intervjujem), ter priznal, da je razočaral svojo družino. Sobarica medtem ne odstopa od svoje trditve in civilne tožbe proti njemu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.