Streljal med parado in ubil najmanj šest ljudi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Šok ob 4. juliju.
Oglej si celoten članek

Za zdaj še neznani strelec je danes na paradi ob praznovanju dneva neodvisnosti v ZDA v predmestju Chicaga Highland Park v zvezni državi Illinois streljal v množico in ubil najmanj šest ljudi, najmanj 16 pa jih je ranil, poročajo ameriški mediji.

Policija še išče osumljenca, ki ga opisuje kot belega moškega, starega med 18 in 20 let. Orožje, s katerim je streljal, pa so že našli, je izjavil Chris O'Neill, pripadnik policije v Highland Parku.

Motiv za strelski napad še ni znan. Udeleženci in obiskovalci parade so najprej mislili, da pokajo petarde, ko pa so ljudje začeli padati, je med množico nastal preplah. Policija je obkolila in blokirala središče mesta ter išče napadalca.

Pričanje Nova razkritja o Trumpovem besu, podrobnosti osupnejo Več mrtvih in ranjenih V trgovskem centru v Københavnu ustreljenih več ljudi

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 21:59 4. Julij 2022.

    Dokler se Američani pobijajo med sabo se me ne tiče. Ko pa ameriški vojaki pobijajo po svetu sem.pa zelo proti

  • 21:39 4. Julij 2022.

    ....and now sports

  • 21:11 4. Julij 2022.

    Oni ne ogrožajo samo sebe, njihova hegemonistična politika ogroža varnost celotnega sveta. Na vrhu te politike pa je , popolnoma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.