Svet
1277 ogledov

Streljal med parado in ubil najmanj šest ljudi

ameriška policija Reuters
Šok ob 4. juliju.

Za zdaj še neznani strelec je danes na paradi ob praznovanju dneva neodvisnosti v ZDA v predmestju Chicaga Highland Park v zvezni državi Illinois streljal v množico in ubil najmanj šest ljudi, najmanj 16 pa jih je ranil, poročajo ameriški mediji.

Policija še išče osumljenca, ki ga opisuje kot belega moškega, starega med 18 in 20 let. Orožje, s katerim je streljal, pa so že našli, je izjavil Chris O'Neill, pripadnik policije v Highland Parku.

Motiv za strelski napad še ni znan. Udeleženci in obiskovalci parade so najprej mislili, da pokajo petarde, ko pa so ljudje začeli padati, je med množico nastal preplah. Policija je obkolila in blokirala središče mesta ter išče napadalca.

Donald Trump Pričanje Svet Nova razkritja o Trumpovem besu, podrobnosti osupnejo Več mrtvih in ranjenih Svet V trgovskem centru v Københavnu ustreljenih več ljudi

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 4
 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 21:59 04.julij 2022.

  Dokler se Američani pobijajo med sabo se me ne tiče. Ko pa ameriški vojaki pobijajo po svetu sem.pa zelo proti

 • Slavko Krizman 21:39 04.julij 2022.

  ....and now sports

 • Ender3 21:11 04.julij 2022.

  Oni ne ogrožajo samo sebe, njihova hegemonistična politika ogroža varnost celotnega sveta. Na vrhu te politike pa je , popolnoma dementna oseba. Temu bi morali narediti konec sicer bomo doživeli ekonomski in humanitarni zlom človeštva.