Streljanje na varnostnike, eden skoraj izkrvavel

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Filmski rop bi se skoraj končal tragično.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem odmeva včerajšnji popoldanski rop, do katerega je prišlo na območju Osijeka. Dva varnostnika družbe Aleph Tau sta bla napadena s strani dveh zamaskiranih neznancev, ki sta na njuno vozilo začela streljati z avtomatskim orožjem. Neznanca sta pritekla iz gozda in začela streljati.

Voznik kombija, mlajši moški, je v streljanju dobil hude poškodbe, njegov sovornik lažje. Neznanca sta jima zatem odvzela pištoli in mobitele ter sedem vreč gotovine, ki sta jo varnostnika nabrala po lokalnih trgovinah, da bi ga odnesla v centralo.

Kot menijo policisti - preiskava dogodka še poteka - je šlo za dobro načrtovano akcijo, za katero sta neznanca očitno dobila notranje informacije s strani zaposlenih varnostnega podjetja. Neznanca policija še vedno išče.

Na napadena varnostnika sta naletela starejša zakonca. Najprej sta pri svojem vikendu slišala streljanje in se odpeljala v smeri zvokov. Naletela sta - kot je za hrvaške medije povedala Marica Sučić, ki se je s soprogom znašla v bližini streljanja - na šokanten prizor. Eden izmed varnostnikov je tekel proti njunemu vozilu, drugi se je hudo poškodovan trudil izstopiti iz kombija.

Zakonca sta nemudoma spraznila svoje vozilo, vanj sprejela poškodovana varnostnika in ju odpeljala v bolnišnico. V kolikor ne bi prišlo tako hitro do pomoči, bi lahko mlajši napadeni uslužbenec izkrvavel, še dodajajo hrvaški mediji.

Priskava dogodka še poteka, koliko denarja sta neznanca vzela, ni znano.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.