Svet
1325 ogledov

Streljanje na varnostnike, eden skoraj izkrvavel

Hrvaška policija Profimedia
Filmski rop bi se skoraj končal tragično.

Na Hrvaškem odmeva včerajšnji popoldanski rop, do katerega je prišlo na območju Osijeka. Dva varnostnika družbe Aleph Tau sta bla napadena s strani dveh zamaskiranih neznancev, ki sta na njuno vozilo začela streljati z avtomatskim orožjem. Neznanca sta pritekla iz gozda in začela streljati.

Voznik kombija, mlajši moški, je v streljanju dobil hude poškodbe, njegov sovornik lažje. Neznanca sta jima zatem odvzela pištoli in mobitele ter sedem vreč gotovine, ki sta jo varnostnika nabrala po lokalnih trgovinah, da bi ga odnesla v centralo.

Kot menijo policisti - preiskava dogodka še poteka - je šlo za dobro načrtovano akcijo, za katero sta neznanca očitno dobila notranje informacije s strani zaposlenih varnostnega podjetja. Neznanca policija še vedno išče.

Na napadena varnostnika sta naletela starejša zakonca. Najprej sta pri svojem vikendu slišala streljanje in se odpeljala v smeri zvokov. Naletela sta - kot je za hrvaške medije povedala Marica Sučić, ki se je s soprogom znašla v bližini streljanja - na šokanten prizor. Eden izmed varnostnikov je tekel proti njunemu vozilu, drugi se je hudo poškodovan trudil izstopiti iz kombija.

Zakonca sta nemudoma spraznila svoje vozilo, vanj sprejela poškodovana varnostnika in ju odpeljala v bolnišnico. V kolikor ne bi prišlo tako hitro do pomoči, bi lahko mlajši napadeni uslužbenec izkrvavel, še dodajajo hrvaški mediji.

Priskava dogodka še poteka, koliko denarja sta neznanca vzela, ni znano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice