Strmoglavilo pred šolo

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

V neposredni bližini sydneyjske osnovne šole je strmoglavilo in eksplodiralo lahko letalo. Umrla sta dva potnika na krovu, otroci in mimoidoči so jo na srečo odnesli brez poškodb.
Oglej si celoten članek

V nesreči je bilo poškodovanih tudi nekaj vozil. "Čudežno, nobena hiša ali bližnja šola nista bili poškodovani," je dejal policijski načelnik Ray King. Priče dogodka so med drugim opisale, da je bilo strmoglavljenje letala slišati kot eksplozija bombe. Posnetek si oglejte TUKAJ.

Lokalni mediji so bo tem objavili dramatični posnetek zadnjih trenutkov pilota, ki je kontrolnemu stolpu javil, da ima težave z ohranjanjem višine in da išče primeren teren za pristanek. "Ne ohranjamo višine. Imate mogoče v mislih kakšno dobro cesto, kjer bi lahko pristal?" je nekaj minut pred nesrečo vprašal pilot letala. Kontrolor letenja mu je predlagal bližnjo cesto za motorna vozila, vendar pa so kmalu zatem izgubili stik z letalom.

Na krovu je bila poleg 28-letnega pilota še medicinska sestra. Dvojica je bila na poti v Brisbane po bolnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.