Svet
12 ogledov

Strmoglavilo pred šolo

1/4
Žurnal24 main
V neposredni bližini sydneyjske osnovne šole je strmoglavilo in eksplodiralo lahko letalo. Umrla sta dva potnika na krovu, otroci in mimoidoči so jo na srečo odnesli brez poškodb.

V nesreči je bilo poškodovanih tudi nekaj vozil. "Čudežno, nobena hiša ali bližnja šola nista bili poškodovani," je dejal policijski načelnik Ray King. Priče dogodka so med drugim opisale, da je bilo strmoglavljenje letala slišati kot eksplozija bombe. Posnetek si oglejte TUKAJ.

Lokalni mediji so bo tem objavili dramatični posnetek zadnjih trenutkov pilota, ki je kontrolnemu stolpu javil, da ima težave z ohranjanjem višine in da išče primeren teren za pristanek. "Ne ohranjamo višine. Imate mogoče v mislih kakšno dobro cesto, kjer bi lahko pristal?" je nekaj minut pred nesrečo vprašal pilot letala. Kontrolor letenja mu je predlagal bližnjo cesto za motorna vozila, vendar pa so kmalu zatem izgubili stik z letalom.

Na krovu je bila poleg 28-letnega pilota še medicinska sestra. Dvojica je bila na poti v Brisbane po bolnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.