Strojevodja sploh ni zaviral

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Za tragično nesrečo indijskega vlaka naj bi bil kriv strojevodja.
Oglej si celoten članek

Prvi izsledki preiskave včerajšnje nesreče vlaka v Indiji, v kateri je umrlo 63 ljudi, so pokazali, da naj bi bil za nesrečo odgovoren strojevodja. Na železniško postajo je zapeljal s polno hitrostjo in se zaletel v vlak, ki je že stal tam. Strojevodja ni zaviral, kljub rdeči luči in številnim drugim opozorilom.

 ''Strojevodja ni uporabil niti običajnih niti zavor v sili, tudi po tem ko je prevozil rdečo luč. Niso se odzvali na panične pozive, naj se ustavijo,'' je dejal predstavnik družbe Indian Railways.

Veliko nejasnosti
Kljub izsledkom raziskave je nekaj okoliščin nesreče še vedno nejasnih. Na prejšnji postaji so se namreč ustavili brez težav le pet minut prej. Nenavadno je, da niti strojevodja niti njegova pomočnika niso ukrepali – niti niso poskušali zavirati ali skočiti iz vlaka. Preiskovalci tudi ne morejo razložiti, zakaj so se odločili pospešiti do polne hitrosti, če so vedeli, da se bodo morali po nekaj minutah znova ustaviti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.