Svet
7 ogledov

Strojevodja sploh ni zaviral

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Za tragično nesrečo indijskega vlaka naj bi bil kriv strojevodja.

Prvi izsledki preiskave včerajšnje nesreče vlaka v Indiji, v kateri je umrlo 63 ljudi, so pokazali, da naj bi bil za nesrečo odgovoren strojevodja. Na železniško postajo je zapeljal s polno hitrostjo in se zaletel v vlak, ki je že stal tam. Strojevodja ni zaviral, kljub rdeči luči in številnim drugim opozorilom.

 ''Strojevodja ni uporabil niti običajnih niti zavor v sili, tudi po tem ko je prevozil rdečo luč. Niso se odzvali na panične pozive, naj se ustavijo,'' je dejal predstavnik družbe Indian Railways.

Veliko nejasnosti
Kljub izsledkom raziskave je nekaj okoliščin nesreče še vedno nejasnih. Na prejšnji postaji so se namreč ustavili brez težav le pet minut prej. Nenavadno je, da niti strojevodja niti njegova pomočnika niso ukrepali – niti niso poskušali zavirati ali skočiti iz vlaka. Preiskovalci tudi ne morejo razložiti, zakaj so se odločili pospešiti do polne hitrosti, če so vedeli, da se bodo morali po nekaj minutah znova ustaviti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.