Študentje teroristi v zapor

Pakistansko sodišče je pet mladih Američanov obsodilo na 10 let zapora. Američani naj bi poskušali priti v stik s skrajneži, povezanimi s teroristično mrežo Al Kaida.
Oglej si celoten članek

Ameriške študente pakistanskega, jemenskega, eritrejskega in egiptovskega rodu, stare med 19 in 25 let, so aretirali 9. decembra lani v mestu Sargoda v Pakistanu. Proces proti peterici, obtoženi terorizma, je potekal za zaprtimi vrati kar v zaporu v Sargodi.

Po navedbah tožilcev so dokazi potrdili, da je peterica načrtovala teroristične napade v Pakistanu in pripravljala zaroto za vojno proti njegovim zaveznikom v Afganistanu, kamor je nameravala potovati.

Foto: Žurnal24


Sodišče je vsakemu izmed obtoženih zaradi terorizma dosodilo 10 let zapora. Peterici je sicer grozil dosmrtni zapor, ves čas pa so vztrajali, da so nedolžni.

Trdili, da jih mučijo
Med procesom so trdili tudi, da so jih v zaporu mučili in da so žrtve nastavljenega procesa. Med enim izmed prevozov so tako iz tovornjaka odvrgli košček toaletnega papirja, na katerega so zapisali, da jih ZDA, ameriški zvezni preiskovalni urad (FBI) in pakistanska policija mučijo ter da so nedolžni, prosili pa so tudi za pomoč.

V zaporu so jih dejansko večkrat zaslišali agenti FBI. Ameriško veleposlaništvo v Islamabadu je trditve o mučenju in nastavljenem procesu seveda zavrnilo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.