Sumljiva smrt enajstih novorojenčkov

Foto: Žurnal24 Tako mati kot novorojeni sin sta pristala na intenzivni negi, zdravniki pa ne iz Foto: Žurnal24 Novorojencem v zagrebški porodnišnici sta se pridružili hčerki 13-letne matere.
V četrtek in petek so nenadoma preminuli v porodnišnici.
Oglej si celoten članek

Tunizijo je pretresla tragična smrt enajstih novorojenčkov, ki so umrli v porodnišnici glavnega mesta Tunis.

Zaradi dogodka je v soboto odstopil minister za zdravje Abderauf Šerif.

Predsednik tunizijske vlade Jusef Šahed je odstop sprejel in zahteval preiskavo dogodka. Preiskavo je že uvedlo tunizijsko tožilstvo.

Ministrstvo za zdravje je v preliminarnih ugotovitvah zapisalo, da je smrt novorojenčkov "verjetno povzročil septični šok zaradi zastrupitve krvi".

Foto: Žurnal24 Novorojencem v zagrebški porodnišnici sta se pridružili hčerki 13-letne matere. Združenje tunizijskih pediatrov pa je v sporočilu na Facebooku zapisalo, da bi do tega lahko prišlo zaradi okužbe prehranskega izdelka, ki ga dovajajo po gastrični hranilni cevi.

Združenje je obenem pozvalo oblasti, naj "osvetlijo situacijo" ter spomnilo na "nevarne razmere, v katerih delajo zdravstveni delavci".

Državna klinika Rabta, kjer je prišlo do tragičnega dogodka, je del velikega zdravstvenega kompleksa v Tunisu. Kot je sporočilo ministrstvo za zdravje, so sprejeli ustrezne ukrepe, da bi preprečili nove žrtve in zagotovili zdravje otrok v tej porodnišnici.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.