Svet
10657 ogledov

Sumljiva smrt enajstih novorojenčkov

Tako mati kot novorojeni sin sta pristala na intenzivni negi, zdravniki pa ne iz
1/2
Žurnal24 main
V četrtek in petek so nenadoma preminuli v porodnišnici.

Tunizijo je pretresla tragična smrt enajstih novorojenčkov, ki so umrli v porodnišnici glavnega mesta Tunis.

Zaradi dogodka je v soboto odstopil minister za zdravje Abderauf Šerif.

Predsednik tunizijske vlade Jusef Šahed je odstop sprejel in zahteval preiskavo dogodka. Preiskavo je že uvedlo tunizijsko tožilstvo.

Ministrstvo za zdravje je v preliminarnih ugotovitvah zapisalo, da je smrt novorojenčkov "verjetno povzročil septični šok zaradi zastrupitve krvi".

Novorojencem v zagrebški porodnišnici sta se pridružili hčerki 13-letne matere. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Združenje tunizijskih pediatrov pa je v sporočilu na Facebooku zapisalo, da bi do tega lahko prišlo zaradi okužbe prehranskega izdelka, ki ga dovajajo po gastrični hranilni cevi.

Združenje je obenem pozvalo oblasti, naj "osvetlijo situacijo" ter spomnilo na "nevarne razmere, v katerih delajo zdravstveni delavci".

Državna klinika Rabta, kjer je prišlo do tragičnega dogodka, je del velikega zdravstvenega kompleksa v Tunisu. Kot je sporočilo ministrstvo za zdravje, so sprejeli ustrezne ukrepe, da bi preprečili nove žrtve in zagotovili zdravje otrok v tej porodnišnici.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.