Surfer se je ubranil morskega psa

Foto: Youtube
Foto: Youtube
To pa je pogum! 29-letnik se napada morskega psa ni ustrašil. Poškodbe so resne, a ne usodne.
Oglej si celoten članek

29-letnik iz Avstralije je ob plaži Kylie's  v bližini mesta Port Macquarie sedel na deski in čakal na ugoden val. Iznenada se je pojavil morski pes in ga ugriznil v stegno na desni nogi.

Mladeniča pa ni zagrabila panika, morskega psa je udaril z levo roko, pri tem pa izgubil en prst, drugi pa se je dlani držal le še s kožo. Rana na stegnu je sicer globoka, vendar pa ga bodo po zagotovilih zdravnika lahko uspešno zašili.

Do obale je lahko prišel sam, tam pa mu je najprej pomagal prijatelj, s katerim sta surfala, nato so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

Posnetek reševanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Neobičajen čas za napad

Plaža Kylie's je zaradi izpostavljene lokacije priljubljena med surferji. V tem letnem času pa so napadi morskih psov neobičajni.

Okoli 30 odstotkov napadov se konča s smrtjo, v zadnjih 50 letih so tako v Avstraliji zabeležili 50 žrtev morski psov, poročajo spletne strani Herald Suna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.