Svet
9 ogledov

Surfer se je ubranil morskega psa

Napaden surfer Youtube
To pa je pogum! 29-letnik se napada morskega psa ni ustrašil. Poškodbe so resne, a ne usodne.

29-letnik iz Avstralije je ob plaži Kylie's  v bližini mesta Port Macquarie sedel na deski in čakal na ugoden val. Iznenada se je pojavil morski pes in ga ugriznil v stegno na desni nogi.

Mladeniča pa ni zagrabila panika, morskega psa je udaril z levo roko, pri tem pa izgubil en prst, drugi pa se je dlani držal le še s kožo. Rana na stegnu je sicer globoka, vendar pa ga bodo po zagotovilih zdravnika lahko uspešno zašili.

Do obale je lahko prišel sam, tam pa mu je najprej pomagal prijatelj, s katerim sta surfala, nato so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

Posnetek reševanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Neobičajen čas za napad

Plaža Kylie's je zaradi izpostavljene lokacije priljubljena med surferji. V tem letnem času pa so napadi morskih psov neobičajni.

Okoli 30 odstotkov napadov se konča s smrtjo, v zadnjih 50 letih so tako v Avstraliji zabeležili 50 žrtev morski psov, poročajo spletne strani Herald Suna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.