Svarilo: "Evropa, vojaki IS so pripravljeni"

Foto: EPA
Foto: EPA
"Na zahodu Evrope so in čakajo na klic," svari nekdanji poveljnik.
Oglej si celoten članek

Nekdanji poveljnik znotraj teroristične organizacije IS svari pred novimi napadi v Evropi. Poveljniki IS prek spleta nadaljujejo z radikalizacijo potencialnih rekrutov in spodbujajo džihad, trdi Emir Abu Abboud al-Raqqawi. 

"Migranti znotraj kalifata so v stiku s prijatelji na zahodu. Njihovi prijatelji in družine so na Švedskem, v Nemčiji, Veliki Britaniji, Franciji, Turčiji, Azerbajdžanu in drugje po svetu," je povedal za expressen.se. 

Med njimi je izpostavil moškega, odgovornega za rekrutiranje novih moči, ki prihaja iz Francije in govori več jezikov. Prek spleta potencialnim članom pošilja videoposnetke in druge dokumente, s katerimi jih spodbuja k terorističnim dejanjem. Pove jim, naj bodo pripravljeni in počakajo na nadaljnje ukaze.

"Ko dobijo ukaz, naj napadejo letališče ali trgovski center, to preprosto storijo. Prišlo bo do novih napadov. Čeprav je IS trenutno oslabljena, njihovi speči vojaki čakajo na ukaz," pravi al-Raqqawi. 

dezurni@zurnal24.si

 


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:00 16. Oktober 2017.

    Prekleta golazen strahopetna. Gnide nagnusne, zapečenci ogabni!!!!!

  • 09:31 15. Oktober 2017.

    Pičke zahrbtne, jst sm sm tudi pripravljen. Če boš v moji bližini mahal z nožem, ti ga bom osebno poslal …

  • mph
    09:16 15. Oktober 2017.

    Me zanima kdaj bo Eu jasno, da rabimo čisto ločene, posebne zakone in kazni za pošasti. Ne moreš se s …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.